Vadim Petrov Pražské ornamenty

4.12.2016
19:30
Praha
Obecní dům

Již třetím rokem pro vás připravujeme předvánoční koncert s hudbou českého hudebního skladatele Vadima Petrova pod patronací jeho vnučky, světově známé top modelky Lindy Vojtové. Jako i v předchozích ročnících se bude koncert konat v nádherných prostorách Smetanovy síně Obecního domu v Praze. Letošní koncert bude v podání Symfonického orchestru Českého rozhlasu, pod taktovkou dirigenta Marko Ivanoviće. Můžete se těšit na krásné melodie z českých pohádek, samozřejmě, že zazní také Krkonošská pohádka a Nokturno in G. Premiéru bude mít cyklus symfonických básní Pražské ornamenty (Pražské ornamenty, Elegie, Pražský hrad).
Večerem bude provádět Alfréd Strejček.

Den konání 4.12.2016 od 19:30
Místo konání Smetanova síň, Obecní dům Praha
Délka koncertu 60 min bez přestávky

Vstupenky můžete zakoupit v síti Ticketpro

Vadim Petrov – PRAŽSKÉ ORNAMENTY

4. 12.2016 – 19:30 – Smetanova síň


Již třetím rokem vám přinášíme předvánoční koncert skladatele Vadima Petrova, na kterém letos představíme řadu nových skladeb a zároveň zazní i Krkonošská pohádka či Nokturno in G.

Program koncertu:

Pražské ornamenty, cyklus tří symfonických básní
Pražské ornamenty, Op. 68
Elegie, Op. 79
Pražský hrad, Op. 77
cca 50 minut

přestávka

• Krkonošská pohádka, Op. 75
Riva dei Pini
Nokturno in G, Op. 60

• Tango Habanero
Principálka, Op. 69
Burleska
Lyrický valčík/ Mám Tě rád

• Melodie Krtka I
Cca 45minut
Koncertem vás provede  moderátor Alfréd Strejček a skladby představí a zahraje Symfonický orchestr Českého rozhlasu. Dirigentem pro tento koncert je Marko Ivanović. Koncertu se zúčastní Vadim Petrov i patronka koncertu Linda Vojtová, autorova vnučka.

Cyklus symfonických básní Pražské ornamenty

Na koncertě bude poprvé představena symfonická báseň Pražské ornamenty, kterou v tomto provedení v premiéře poprvé uslyší i sám autor. Hlavní hudební téma symfonické básně zkomponoval Vadim Petrov pro televizní trilogii z historie Národního divadla v Praze, kterou odvysílala Česká televize pod názvem Tři spory. Dílo pro velký symfonický orchestr dokončil Vadim Petrov v roce 1986.

Melodie Krtka I 

Drážďanská filharmonie uspořádala dne 2.4.2016 v koncertní hale Semperoper v Drážďanech koncert pod názvem „Výlet do Prahy“. Na programu zcela vyprodané Státní opery byly zařazeny skladby tří českých hudebních skladatelů – Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany a Vadima Petrova. Vedle Slovanských tanců a Vltavy tak zazněly Melodie krtka, z animovaného českého seriálu pro děti. Vadim Petrov je autorem hudby k 25 dílům tohoto seriálu, z toho 6 půlhodinových. Posluchači se mohou v dalších letech již dnes těšit na zpracování dalších pokračování Melodií krtka.

• konec koncertu ve 21.45 hod.
• koncert s přestávkou a přípitkem na autorovo zdraví
• ceny vstupenek 290, 390, 490, 590,- Kč
• veřejná zkouška 4.12.2016 od 17,00 hod.

• koncert je vhodný pro rodiny s dětmi od 10ti

zdroj: https://www.obecnidum.cz/cz/vadim-petrov-prazske-ornamenty-1404047762.html

Záštita ministra kultury ČR 2016